Журналисти гостуват в клас

11.02.2020 | Новини

Училища с горен курс на обучение могат да кандидатстват за включване в инициативата до 20 март т.г.

За седма поредна година изявени български журналисти ще се срещнат с ученици от цялата страна, за да разговарят за фалшивите новини и за нуждата от активна гражданска позиция.

Инициативата е насочена към училища с горен курс на обучение от цялата страна, като с приоритет ще се разглеждат предложенията от населени места с до 100 000 жители. Конкурсът е отворен до 20 март 2020 г. Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен ТУК.

Мотивация за участие в инициативата, проявен интерес от страна на учениците и брoй ученици, заявили желание за участие, са сред основните критерии, по които ще се оценяват предложенията. Очаква се срещите да се проведат в периода 1 април – 30 юни 2020 г.

„Журналисти в училище“ се провежда за седми пореден път. Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. Тя е на фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“.

През годините активно участие в срещите са взели близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.