620 000 лв. ще подкрепят засегнати от COVID-19 деца и техните семейства

01.06.2020 | Новини

Програма „Ирис“ ще финансира проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи

Подкрепа на засегнатите от COVID-19 семейства, гарантиране на основните им потребности, както и намаляването на опасността от раздяла между деца и родители са основните приоритети на програмата „Ирис“, която започва днес – в Деня на детето. Тя ще финансира инициативи на читалища, неправителствени организации и инициативни групи, които отговарят на посочените цели.

Максималният размер на безвъзмездната помощ за един проект е 20 000 лева. Кандидатстването няма краен срок. Средствата ще се разпределят на всеки 10 дни до изчерпване на наличния финансов ресурс.

Програма  „Ирис“ е създадена по инициатива на фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Национална мрежа за децата. Управлява се от фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е фонд „Мечтата на Таня“.

Програма „Ирис“ ще предостави финансов ресурс на стойност 620 000 лева като спешна помощ за действия, които ще укрепят уязвими семейства в условията на пандемия и икономическа криза.

Програмата е отворена за дарения от частни физически и юридически лица чрез SMS с текст DMS IRIS на номер 17777, онлайн или с банков превод през дарителската платформа DMS, през www.platformata.bg или на банковата сметка на ФРГИ – BG61FINV91501215254507, Първа инвестиционна банка. Дарение за програмата вече постъпи от Институт „Отворено общество“.

Още информация можете да намерите ТУК.