Отговорният бизнес в България с отделна сесия на срещата на лидерите на Глобалния договор на ООН

12.06.2020 | Новини

Петима участници ще представляват България на срещата на лидерите на Глобалния договор на ООН, която ще се проведе онлайн на 15 и 16 юни т.г. и ще отбележи 20 години от обединяването на световния бизнес за един по-добър свят.

Световният форум „Recover better. Recover stronger. Recover together“ на Глобалния договор на ООН ще срещне виртуално над 13 000 участника от цял свят, които ще обсъждат как светът да излезе обединен и по-силен след пандемията от Covid-19. Сред основните теми са също корпоративната отговорност за зачитане и подкрепа на правата на човека чрез прилагане на 10-те принципа на Глобалния договор на ООН, както и намаляването на неравенствата, укрепването на системите за социална защита, премахването на всички форми на дискриминация и осигуряването на равни възможности.

Българската перспектива по тези въпроси ще бъде представена в отделна дискусионна сесия на Българската мрежа на Глобалния договор (БМГД). Тя ще се фокусира върху реинженеринга на бизнес процесите и корпоративното гражданство на основата на споделени ценности. Ще бъдат обсъдени трансформациите на доверието и преосмислянето на отношенията към бизнеса и между работодатели, служители и клиенти.

Модератора на сесията на БМГД ще бъде Огнян Траянов – основател и собственик на ТехноЛогика и председател на БМГД. Ще се включат също Елица Баракова –  изпълнителен директор на фондация ВCause, Димитър Цоцорков – председател на борда на директорите на „Асарел–Медет“, Красимир Ненов – изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, и Силвия Пенева – управляващ партньор на „Делойт България“.

Световният форум започва на 15 юни 2020 г., понеделник, в 15 часа българско време. Българската сесия ще се състои на 16 юни 2020 г., вторник, от 13 до 15 часа българско време на уебсайта на форума

Участието във форума и в българската сесия е възможно след задължителна предварителна регистрация на сайта на Глобалния договор на ООН. За организации-членове на БМГД участието е безплатно. Програмата на събитието и възможност за регистрация можете да намерите тук: Virtual Leaders Summit.