149 снимки стигнаха до финала на фотоконкурса на тема „Биоразнообразие“

19.08.2020 | Новини

Общо 149 снимки достигнаха до финалния кръг на фотоконкурса на тема „Биоразнообразие“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Компаниите с екологични политики предизвикаха служителите си да се включат в надпреварата със свои фотоси на растения и животни. Участваха представители на Пощенска банка, „Контур-Глобал Марица изток 3“, „Солвей соди“, „Аурубис“, „Овергаз“, „ТехноЛогика“, „ТехноМеджикЛенд“.

Екип на Българска фондация „Биоразнообразие“ (БФБ) се включи в подбора на най-добрите снимки от фотографска перспектива и от гледна точка на честота на срещане на даден животински или растителен вид. Журито беше впечатлено от качеството на фотографиите и от отношението на самите фотографи. „Подробното описание на някои от видовете и на личната среща с вида, дори латинските наименования на растенията и животните, наистина показват интерес и познание от страна на участниците“, споделиха от „Биоразнообразие“.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира емоционална церемония за отличаване на най-добрите снимки, а наградите бяха осигурени от онлайн магазина на БФБ – книгите „Бозайниците – важни за опазване в България“, „Интересните растения на Беласица“ и симпатичната Природа в кутия – „България“ с морска сол „Цвете на солта“, планински чай и сладко от люти чушки.