„КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира кризисен център в Стара Загора

23.11.2020 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи цялостен ремонт и предостави ново оборудване на кризисен център „Самарянска къща“ в Стара Загора, управляван от сдружение „Самаряни“. Центърът предлага краткосрочни социални услуги на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация жени и деца.

Дарението ще даде повече сигурност и спокойствие на настанените в центъра хора в нужда и ще улесни достъпа им до качествени социални услуги, чиято важност нараства в условията на пандемията от COVID-19.

В рамките на ремонтните дейности в „Самарянска къща“ е пребоядисано, отоплено и оборудвано със съвременни техника пералното и гладачно помещение, а стаята за почивка на персонала, който полага 24-часови дежурства, е обзаведена с нови мебели и електроуреди. Кризисният център вече разполага и с обособена зона за изолация, необходима заради пандемията. Зоната включва напълно обзаведена стая  с прилежащи към нея ремонтирани и преоборудвани баня и тоалетна.

Чрез своята програма за корпоративна социална отговорност въглищната електроцентрала от години е неизменен партньор на сдружение „Самаряни“, както и на редица други социални и културни институции в Старозагорска област.