Срещу COVID-19: ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари дезинфекционни средства

09.08.2020 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  дари пет безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Диспенсърите ще бъдат разположени на входа, общата читалня и отделите за деца, тийнейджъри и възрастни.

Помощта за Регионалната библиотека идва в момент, когато дейността й върви към постепенно нормализиране в съответствие с мерките, взети заради пандемията от коронавирус. Първоначално библиотеката работеше само с читатели, но впоследствие добави лятна програма за деца, която е съобразена с всички противоепидемиологични условия. В сградата се прилагат засилени мерки за дезинфекция, дистанция между посетителите, използват се защитни маски, броят на хората в читалните е ограничен, а ползваните книги се „карантинират“ за 72 часа.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.