„КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира игрални площадки в Гълъбово

05.06.2020 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ извърши цялостен ремонт на игралните площадки на детска градина „Наталия“ в град Гълъбово. Проектът е на стойност над 200 000 лв. и е част от споразумението за социални инвестиции между компанията и община Гълъбово, подписано през 2012 г.

Като част от ремонта на площадките бяха поставени ударопоглъщащи съоръжения, които отговарят на най-високите съвременни стандарти за безопасност на децата. Бяха закупени и монтирани модерни люлки, пързалки и беседки. Изградена беше и зона за тихи игри. Старите съоръжения в двора на детската градина бяха премахнати, а външната ограда – заменена с нова.

Кадри от ремонтираната площадка може да видите ТУК.

В детска градина „Наталия“ се обучават ежегодно повече от 100 деца на възраст от 2 до 7 години. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепя заведението дългосрочно. Представители на компанията често гостуват по различни поводи, многократно са изнасяли лекции за Световния ден на околната среда. Деца от градината са гостували в електроцентралата. В рамките на споразумението с община Гълъбово през 2013 г. беше направен основен ремонт на вътрешния басейн и спортния салон на детската градина, в които бяха инвестирани повече от 165 000 лева.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите корпоративни дарители в област Стара Загора. През годините в подкрепа на местната общност са вложени над 9 млн лв. Всяка година компанията инвестира по 500 000 лв. в проекти  за подобряване условията на живот в община Гълъбово.