„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари средства за защита от COVID-19 в Стара Загора и Гълъбово

26.10.2020 | Новини

Санитарни комплекти за защита от COVID-19 за възпитаниците на 5 училища в община Гълъбово и 5 институции за деца и младежи, лишени от родителска грижа, в Стара Загора осигури ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Комплектите включват 2 маски за многократна употреба, дезинфектант и информационна листовка, илюстрирана с приказен герой, който дава указания как се поставя предпазна маска и как правилно да дезинфекцираме ръцете си.

Освен с комплектите за персонална защита, благодарение на компанията всички училища в Община Гълъбово са подсигурени и със средства за подобряване на санитарно-хигиенните условия – с диспенсъри за безконтактна дезинфекция на ръце, подходящи дезинфектанти за под и повърхности, както и с оборудване за прилагането им. Осигурени са и 40 таблета за подпомагане на образователния процес в случай на преминаване в дистанционен режим на обучение.

Даренията са на стойност близо 40 000 лева и ще подпомогнат безопасния учебен процес на повече от 1200 деца и младежи и техните преподаватели в условията на продължаващата епидемия.