Общественият борд на TELUS International в България подкрепи нови шест проекта

22.12.2020 | Новини

Общата разпределена сума за 2020 г. в подкрепа на общности, засегнати от COVID-19, е 170 000 лева

Шест нови проекта в помощ на общности, пострадали от пандемията, подкрепи Обществения борд на TELUS International в България в последната за тази година сесия. Те бяха избрани сред 98 кандидати и ще получат общо 74 337 лева.

С тях финансираните през 2020 г. проекти от фондацията на TELUS International стават общо 14. Всички те са в сферите на здравеопазване, образование и околна среда.

Подкрепените организации и проекти са:

Фондация Резонатор с проекта Air Collective 2.0 в помощ на 160 души медицински персонал в COVID-отделенията в страната. За тях фондацията ще произведе по иновативен метод CPAP предпазни маски във връзка с недостига на качествени предпазни, защитни средства за медицински персонал, лекуващ пациенти, диагностицирани с COVID-19.

Фондация „Св. Николай Чудотворец“ с проекта „Чуден свят“, чрез който ще бъдат организирани работилници и семинари за деца в защитената ферма „Чудната градина“ в Добрич – социално предприятие за лица с увреждания.

„Българско общество по групова анализа и групови процеси“ с проекта #ШНОРХЕЛ – младежка програма за психично здраве по време на криза на Kabinet.bg.

Фондация „Деца на борда“ с проект за създаване на качествено онлайн съдържание за детска безопасност в колата в помощ на родителите.

Фондация „Айвър“ с проекта „Равен достъп до здравни услуги диагностициране и насочване към лечение на хепатит С за най-уязвимите групи“.

Българска Хънтингтън Асоциация с проекта „Редки болести и COVID-19“. Ще бъде създадена възможност за над 240 пациенти, засегнати от редки неизлечими заболявания, да получат в домовете си актуална информация и консултиране от експерти в областта на редките болести.

Информация за проектите могже да бъде намерена на интернет страницата на Обществения борд.

В рамките на 2020 г. Общественият борд на TELUS International в България разпредели общо 170 000 лв. към социалнозначими проекти. Фокус в оценката на борда са ефективността на проектите, положителното им въздействие върху местните общности и възможността да бъдат от помощ в ситуация на пандемия.

От своето създаване през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал 126 проекта на обща стойност над 1 милион лева.