БЧК обяви национална благотворителна кампания за битка с коронавируса

17.03.2020 | Новини

Бордът на DMS подкрепя инициативата и призовава своите дарители да се присъединят към нея

Българският червен кръст (БЧК) обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“. Събраните средства ще подпомогнат усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемията от коронавирус.

БЧК призовава всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания, като дарят:

чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

– на банковата сметка на Български Червен Кръст:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF

– чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на Националния оперативен щаб и на Министерството на здравеопазването с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаване на разпространението и лечението на COVID-19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

БЧК кани всички свои партньори и други организации да обединят усилията си в борбата с COVID – 19.