„Най-голям корпоративен дарител“ със специална категория за партньорство в COVID-кризата

22.10.2020 | Новини

В онлайн среща днес компаниите и фондациите в БДФ се запознаха с промените в 15-ото издание на конкурса и с новите членове на сдружението

Мощната вълна от дарения и благотворителни инициативи във връзка с COVID-кризата през тази година е причина за новата категория в петнадесетото издание на конкурса „Най-голям корпоративен дарител“, който набира кандидатури до 31 октомври т.г. Тя ще отличи най-смисленото и ефективно партньорство между компания и неправителствена организация, помогнало на хора, засегнати от медицинските или икономически последици от коронавируса.

Това съобщи директорът на Български дарителски форум (БДФ) Красимира Величкова пред членовете на сдружението, които се включиха в днешната онлайн среща на общността. „В новата COVID-категория искаме да отличим не просто дарителския жест, а общите усилия на компаниите и гражданските организации за справяне с кризата. Ето защо основни критерии за оценка ще са ефективността на партньорството, поставената и постигната обща цел на съвместната инициатива. Тази категория ще бъде оценявана както от журито, така и от членовете на БДФ“, обясни Красимира Величкова.

В останалите категории на конкурса кандидатите ще се класират според постиженията си през 2019 г.:

Качествени категории:
Най-добра дарителска програма
Най-устойчива дарителска програма
Най-сполучливо партньорство
Количествени категории:
Най-голям обем финансови дарения
Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги)
Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите
Най-щедър дарител

Ако събитията на закрито не бъдат забранени, награждаването на победителите в тазгодишния конкурс ще бъде на 26 ноември. На него ще бъдат уважени не само корпоративните дарители, но и гражданските организации с голям принос в борбата с COVID-кризата. По традиция домакин ще бъде президентът Румен Радев.

Поради ограничения брой разрешени гости на събития на закрито церемонията ще се излъчва на живо онлайн.

На срещата на БДФ днес се представиха новите членове на сдружението. За приоритетите и основните инициативи на своите организации говориха Саския Хейнен от Clean Air Fond, Гергана Димитрова от „Кауфланд България“, Йоанна Маринова от фондация „Лъчезар Цоцорков“ и Милена Петкова от фондация „Карол Знание“.