Фондация BCause със „Златна ябълка“ за благотворителност

06.06.2020 | Новини

Националната мрежа за децата присъди на фондация BCause наградата „Златна ябълка“ в категория „Благотворител“. Наградите отличават личности, организации и институции, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Номинацията беше направена от фондацията за борба с домашното насилие „П.У.Л.С.“ заради дарителската платформа Platformata.bg и дарителските фондове на BCause, които подкрепят деца в риск, деца и младежи от институции, деца с увреждания, здравеопазване, образование и култура. Чрез Platformata.bg фондация “П.У.Л.С.“ набира средства за нуждите на майките и децата, настанени в управлявания от нея кризисен център. През 2019 година с кампании и корпоративно дарителство BCause подкрепи „П.У.Л.С.“ с над 25 000 лв. Фондацията за борба с домашното насилие е включена и в програмата за дарителство по ведомост на фондация BCause.

Наградите „Златна ябълка” са в осем категории – „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“, „Награда за цялостен принос към мрежа за децата“ и „Специална награда“. Тази година за първи път Национална мрежа за децата въведе и нова категория – „Детска организация“. Тази година наградите бяха връчени за десети пореден път.