„Забавно лято, грижовна есен“ обещава приключения за шести път

08.08.2020 | Новини

За шеста поредна година фондация BCause организира програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“, финансирана от „Филип Морис България“. Програмата за развитие на тютюнопроизводителните райони в България продължава и през 2020 год. в пълен обхват, като се адаптира към ограниченията на епидемичната обстановка.

В края на юли лятната образователно-приключенска академия за деца „Забавно лято“ започна  в 21 населени места. Първата част на програмата обхваща деца от 1 до 6 клас, разделени на три възрастови групи. Чрез специално създадената онлайн платформа www.zabavno.bcause.bg обучителите от НЧ „Бъдеще сега“ достигат виртуално до децата, родителите и учителите в отдалечените региони. Интерактивен “Приключенски дневник” води децата през серия от учебни игри, творчески задачи и предизвикателства, за да провокира интереса им по редица научни и социални теми.

Първоначално менторите се срещат с децата по места, за да им подарят книжния дневник и да ги преведат през онлайн платформата заедно с техните родители. След това продължават онлайн обученията и помощта от разстояние.

В социалните мрежи децата ще споделят своите постижения и новини в отделни Фейсбук групи, а на 14 август ще се проведе обща онлайн „Геройска среща“.

Заедно с детските академии започва подготовката и по останалите компоненти на „Забавно лято, грижовна есен“. За трета поредна година се провеждат академии за учители, които сега ще се фокусират върху нови методи за преподаване в 1-ви клас за постигане на бързи резултати в обучението на децата по грамотност.

„Академията за местни предприемачи“ продължава за четвърти път и през 2020 година. Освен към нови предприемачи в посочените региони, програмата ще подкрепи с напътствия и досегашни участници, за да се справят по-леко с последствията от разрастващата се икономическа криза.

А за да отговори на нуждите на най-възрастните в извънредната ситуация, фондация BCause ще предостави антивирусни препарати и хранителни добавки като част от четвъртия компонент на програмата.