„Ейвън България“ дари още 40 000 лв. за борба с рака на гърдата

06.05.2020 | Новини

„Ейвън България“ продължава своята мисия за борба с рака на гърдата, като дарява 40 000 лв. на дългогодишния си партньор фондация „Една от 8“.

Дарението е по програмата „Бъди до мен“ – съвместен проект между „Ейвън“ и фондацията, започнал през 2015 г. В рамките на тази инициатива се оказва директна подкрепа на жени с рак на гърдата, извършват се също превенция и ранна диагностика. Тази година дарението ще осигури психологически и юридически консултации, групи за взаимопомощ, информационни консултации, специални сутиени за жени, преживели мастектомия, а също и 1000 профилактични ехографски прегледа.

Сумата на дарението е набрана в рамките на кампанията „Мисията на AVON срещу рака на гърдата“ през изминалата 2019 година, в която се включиха хиляди представители и служители на компанията. Вече 19 години те са силно ангажирани с продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на компанията – разнообразни артикули, които се предлагат целогодишно в брошурите на AVON и на сайта на компанията – www.avon.bg/bcc. Цялата печалба от всеки закупен продукт се заделя за каузата.

До момента „Ейвън България“ е дарила над 1,8 млн. лв. за битката с рака на гърдата. С тези пари е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура. Финансирани са близо 33 000 безплатни диагностични прегледи на територията на цялата страна.

Компанията насочва много усилия към превенция и ранна диагностика, като повишава обществената осведоменост за здравето на гърдите и симптомите на заболяването. Защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.