Avon дари 10 000 лв. на МБАЛ – Търговище за борба срещу рака на гърдата

27.10.2020 | Новини

Болницата в Търговище получи съвременна хидравлична операционна маса и хистероскопски комплект за инспекция и диагностика. Масата е с механично управление на движението на секциите и височината и дава възможност за монтиране на ортопедична приставка. Хистероскопският комплект е Hawk от най-високо качество.

Те са дарение от компанията за козметични продукти Avon, която продължава своята мисия срещу рака на гърдата. Стойността на оборудването е 10 000 лв.

Сумата,  набрана в рамките на кампанията „Мисия срещу рака на гърдата“ през изминалата година, ще помогне на МБАЛ – Търговище да продължи да осигурява помощ на все повече онкоболни жени и техните семейства.

„Каузата се развива благодарение на безрезервната подкрепа, която получаваме от представителите и служителите на Avon. През изминалата година Търговище и регионът се доказаха като най-отдадени на каузата и успяха да генерират най-голяма подкрепа за фонда на AVON. Именно благодарение на тази огромна съпричастност на местното общество имам възможност да съм тук днес и да връча това дарение“, заяви Евгени Петков – зонален мениджър на AVON.

Вече 19 години средствата в кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява. Благодарение на общите усилия на представители и клиенти на Avon компанията е дарила над 1 500 000 лв. за превенция и ранна диагностика на болестта.

Вече 5 години кампанията си партнира успешно с фондация „Една от 8“, благодарение на която успява да разшири своя обхват и да окаже подкрепа на диагностицираните жени. Дарените от Avon средства осигуряват безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която фондация „Една от 8“ предоставя директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.