„Ейвън България“ дари 20 хил. лв. в подкрепа на жените с рак на гърдата

14.12.2020 | Новини

„Ейвън България“ продължава своето партньорство с фондация „Една от 8“ с  ново дарение от 20 хил. лв.

Дарението е по съвместната програмата „Бъди до мен“. Тя подпомага ранната диагностика на рака на гърдата чрез безплатни профилактични прегледи на здрави жени, но също така подкрепя диагностицирани жени и техните близки, осигурявайки им безплатни практически, информационни и юридически консултации, арт-терапии и групи за взаимопомощ, осигурява им специални сутиени след мастектомия.

Настоящето дарение от 20 хил. лв. ще бъде насочено към осигуряване на психологическо консултиране и психологическа подкрепа, професионално консултиране, информиране и пряка работа с жените. Сумата е набрана в рамките на кампанията за благотворителни продукти от розовата серия „Мисията на AVON срещу рака на гърдата“, в която служителите на компанията вече 19 години са силно ангажирани.

През април т. г. AVON дари на фондация “Една от 8” 40 хил. лв., с които бяха осигурени 408 психологически консултации, 1098 практически и информационни консултации,  както и 863 безплатни профилактични прегледа в различни градове на страната, сред които Луковит, Свищов, Балчик, Поморие. Усложнената епидемиологична обстановка не позволи да се проведат първоначално планираните 1000 прегледа, но след нормализиране на ситуацията фондацията има готовност да поднови пътуванията с Розовия кемпер.

В Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври, беше организирана информационна кампания по темата за ранната превенция. „Ейвън България“ дари на многопрофилната болница в Търговище нова хидравлична операционна маса и хистероскопски комплект за инспекция на стойност 10 хил. лв.