„Аурубис България” дарява за образованието в Златица и Пирдоп

06.07.2020 | Новини

„Аурубис България”  дарява 35 000 лв. на общинските училища и детски градини в Златица и Пирдоп. Това са средствата, предвидени за кетъринг на традиционния Семеен празник на компанията.

Сумата от ще бъде солидарно разпределена между СУ „Саво Савов“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, НУ „Тодор Влайков“, Професионална гимназия – Златица, детските градини „Слънце“, „Вяра, Надежда, Любов“, „Карло и Пека Чокояни“.

Тези пари са в допълнение към бюджетите за образование, предвидени в рамките на партньорските програми с двете общини. През пролетта „Аурубис България“ подписа партньорски програми със Златица и Пирдоп на обща стойност 1.36 млн. лв. за периода до септември 2021 г.

Семейният празник на „Аурубис“ е най-голямото традиционно местно събитие на медодобивния завод, което се провежда всяка година в началото на лятото и събира заедно служителите, техните семейства, партньори и гости на Средногорието. Тази година празникът, както и всички публични проекти на компанията до края на септември са отменени и се заменят с дистанционни събития.