32 младежи участваха в първата Академия за млади регионални лидери

28.09.2020 | Новини

Фондация „Българска памет“ и германската фондация „Ханс Зайдел“ включиха 32-ма младежи от България и Република Северна Македония в първата Академия за млади регионални лидери и евроинтеграция.

В тематичната сесия “Надеждна eвропейска перспектива на Западните Балкани – стратегически решения в трудни за лидерите времена” участниците от двете държави гледаха и обсъждаха видеозаписи с речи, реално изнесени в Европейския парламент. Участниците имаха възможност да се разходят виртуално из Народното събрание на Република България.

Вторият модул от семинара беше посветен на психологията на личността, лидерството и успеха, а участниците имаха възможност да участват в интерактивни сесии и игри, базирани на учене чрез преживяване, водени от вдъхновяващи лектори и специалисти в тези области.

Последният ден от академията беше посветен на ефективната комуникация като ключ към успешното лидерство.

Благодарение на участието на Радина Велчева от фондация „Искам бебе“ участниците в академията се запознаха със специфичната роля на сдружението и усилената работата в посока промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми, финансирането и осигуряването на емоционална подкрепа в тяхна полза.