Срещу COVID-19: А1 с кампания за дигитална солидарност

23.03.2020 | Актуално, Новини

Обновена∗∗

В настоящата трудна ситуация действията на екипа на А1 България са провокирани от три основни цели – да защитят здравето на своите служители, да подсигурят функционирането на своите услуги, които са от ключово значение за живота и бизнеса на клиентите, и да подкрепят обществото в този труден момент. Компанията вече трансформира начина, по който работи, за да може да отговори на предизвикателната и променяща се среда и да гарантира високо качество на свързаност и комуникация на гражданите.

Целейки да запази здравето и да стимулира своите клиенти по време на пандемията от COVID-19 в страната да останат вкъщи, А1 стартира кампания за Дигитална солидарност

Въпреки че повечето физически магазини на А1 продължават да работят, компанията насърчава своите клиенти да използват наличните онлайн канали за самообслужване вместо да посещават магазин. Клиентите могат да се възползват от възможността за консултация с А1 видео помощник, когато искат да пазаруват в онлайн магазина на компанията, както и да се обърнат към A1 видео асистент, в случай че имат нужда от техническо съдействие по телефона.

Като част от кампанията за дигитална солидарност, още в първия ден на извънредното положение компанията предостави редица от своите услуги безплатно на клиентите. Така например, за да ги окуражи в процеса на социална изолация да останат да работят и учат от вкъщи, на всички клиенти в България бяха предоставени безплатно 200 телевизионни канала за Xplore TV и 10 000 MB безплатен мобилен интернет трафик в рамките на 30 дни.

Подкрепяйки дигиталното образование и работата от вкъщи, които се превърнаха в ежедневно предизвикателство за повечето българи, А1 предостави също и напълно безплатен интернет трафик към образователната платформа Уча.се, както и безплатен достъп до решението за онлайн конференции Eyeson.

А1 България се погрижи и за своите абонати в чужбина, като на тези в Европейски съюз предостави 1 000 MB безплатен мобилен интернет в роуминг, а на останалите, извън ЕС, активира 50 допълнителни безплатни минути за разговори. Повече информация може да намерите тук.

За най-уязвимите в тази ситуация – възрастните хора, А1 с подкрепата на Министерство на вътрешните работи стартира напълно безплатно мобилно приложение, което цели да предпази от телефонни измами. A1 Guard е безплатно за всички клиенти на мобилни услуги, независимо от техния оператор, като и за абонатите на А1 фиксирани телефони. Стартът на кампанията е в отговор на очакванията на МВР, че кризата, свързана с COVID-19, може да се превърне в причина за увеличаване на телефонните измами.

В допълнение, А1 напомни на своите клиенти колко е важно да спазват наложените правила и да останат вкъщи, като добави #StayHome послание до логото си, което се визуализира на всички екрани на мобилни устройства на клиентите на телекома и стартира рекламна кампания със същото послание.

Заедно с всичко това, А1 дари 220 000 лв. на Александровска болница за закупуване на 5 дихателни апарата – последен модел, които са нужни за лечението на пациенти, диагностицирани с COVID-19. След като епидемията приключи, респираторните машини ще останат за ползване в болницата.

Нещо повече, до края на месец април А1 дарява 1 лев за всяка заплатена фактура през приложението или уеб версията на Моят А1 и 1% от всяка платена сметка през дигиталния портфейл А1 Wallet по дарителската сметка на Министерство на здравопазването. По този начин чрез всяко безопасно разплащане А1 ще подпомага директно медицинския персонал и центровете, където се приемат пациенти с COVID-19.