Безплатен достъп до образователната платформа е-prosveta за бъдещи учители

01.11.2020 | Новини

А1 и издателство „Просвета“ обявиха началото на нова кампания в подкрепа на българската образователна система, след като стана ясно, че университетите ще бъдат затворени поне до 12 ноември. Седем български висши училища ще получат безплатен достъп до портала е-prosveta.bg. Университетите са подбрани по това, че обучават бъдещи педагози, за които е особено важно да изградят специфични умения за работа с онлайн съдържание.

Висшите училища в кампанията са СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Бургаският свободен университет и Тракийският университет в Стара Загора. Самите университети ще разполагат с профили, които могат да се ползват от преподавателите по време на обучението на бъдещите учители.

Електронната платформа предлага над 425 интерактивни учебника по всички предмети от 1. до 12. клас, познавателни книжки, помагала и тетрадки към тях. Те включват над 33 000 допълнителни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения; видеоуроци по учебната програма; тестове за проверка на знанията, както и цели раздели – за подготовка за контролни и класни работи.