Срещу COVID-19: A1 финансира наемането на още медици в COVID отделенията на три болници

09.11.2020 | Новини

А1 направи дарение на три от най-натоварените болници в страната – „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“. По този начин компанията ще им помогне да привлекат около 100 лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията в следващите месеци, които се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията.

Дарението на А1 е продължение на политиката на телекома да подкрепя здравната система в условията на криза, която започна още през пролетта с въвеждането на извънредни мерки в страната. Тогава А1 подпомогна четири лечебни заведения с безвъзмездни дарения – пет дихателни апарата на УМБАЛ „Александровска“ и още три апарата на болници в Монтана, Добрич и Силистра. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията.

Освен това телекомът даде редица дигитални бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до телевизионно съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.