„Операция „Жълти стотинки“ ще подпомага олимпийските отбори по природни науки

03.09.2019 | Новини

Спортната легенда Йордан Йовчев и журналистката Ива Дойчинова са посланици на кампанията

За девета поредна година започна най-голямата благотворителна инициатива на VIVACOM – Операция „Жълти стотинки“. През 2019 г. събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни състезания. С парите сдружението ще организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, ще осигури необходимите лектори и  разработване на задачи – всичко, което е необходимо за подпомагане на доброто представяне на българските олимпийски надежди в природните науки.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP.  VIVACOM, както и партньорските организации инвестират допълнително, като допълват набраната по време на кампанията сума. Инициативата ще продължи до 31.12.2019 г.

„Операция „Жълти стотинки“ е израз на дълготрайния ангажимент на VIVACOM към образованието и развитието на младите хора в България. Компанията твърдо стои зад убеждението, че  с общите усилия на цялото общество възможностите за образование  могат да  бъдат подобрени.

Операция “Жълти стотинки“ 2019 се осъществява в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на над 40 медии, фирми и организации. Посланици на кампанията са носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев и журналистката Ива Дойчинова.