TELUS International разпредели още 26 000 лв. за обществено значими проекти

28.06.2019 | Новини

Безплатни съботни бягания за деца ще се борят със заседналия начин на живот.

Общественият борд на TELUS International в България ще финансира безплатни 2-километрови бягания за деца (2km Kids Run), огранизирани от „5 км Парк БГ“. Те са единствените по рода си целогодишни бягания за деца в страната и ще се реализират всяка събота в продължение на 52 седмици. Крайната цел на проекта е изграждането на спортна култура, трайни навици и дисциплина у децата още от най-ранна възраст. Инициативата е част от борбата срещу липсата на физическа активност при децата в България.

След второто си заседание за тази година Общественият борд на TELUS International в България ще подпомогне още три проекта в сферата на образованието. По единия от тях ще се създаде програма за повишаване на дигитално-медийната грамотност за родители и деца. По другия ще се разработи онлайн платформа за защита на правата на младежи, преминаващи през съдебно производство. Компанията ще финансира също провеждането на сесии за междукултурно разбиране чрез общо месене на хляб и беседи с участието на деца от семейства на бежанци в „Хлебната къща“.

По време на заседанието бяха разпределени над 26 000 лв. До края на годината към тях ще се добавят още 60 000 лв. за проекти на различни неправителствени организации и общата сума за 2019 г. ще достигне 170 000 лв.

От създаването си през 2015 г. до моментът бордът е подкрепил с над 700 000 лв. 98 проекта в полза на обществено значими и устойчиви решения.

Бордът ще приема отново кандидатури за финансиране на проекти през периода август-септември 2019 г. Повече информация можете да намерите ТУК.