Над 900 доброволци ще обновяват столичния зоопарк

09.09.2019 | Календар, Новини

а шест години TELUS International Europe е инвестирала над 650 000 лв. в инициативата TELUS Ден на подкрепа, ангажирайки над 4500 доброволци. 

На 14 септември над 900 доброволци от TELUS International в България заедно с техни близки и приятели,  представители на медиите и на държавни институции ще помагат за обновяването на ключови зони от столичния зоопарк. Инициативата цели да подобри условията за живот на обитателите, както и да обнови и създаде нови пространства за отдих за посетителите.

Ще се правят нови хранилки за тревопасните животни, ще се почистват зоните на слоновете и понитата, ще се боядисват пейки и беседки във вътрешността на зоопарка.

Авторът на “Да се изгубиш нарочно” Крис Захариев също ще се включи в акцията със собствен екип доброволци. За да се присъедините към екипа му, използвайте специалното събитие във Фейсбук.

По време на събитието столичният зоопарк ще работи нормално за посетители. Целта е по този начин да се  популяризира допълнително доброволческият труд.

Събитието  в столичния зоопарк е в рамките на инициативата TELUS Ден на подкрепа, която се провежда от TELUS International в България всяка година от 2013 г. насам. Досега компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания „Луи Брайл“ в София и в ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. От 2016 до 2018 г. всички доброволци ка работили за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух – „Проф. д-р Дечо Денев“ в София и „Проф. д-р Стоян Белинов“ в Пловдив. През 2018 г. доброволци от TELUS International засадиха над 16 дка зимен дъб в района на с. Долна Диканя. За шестте години, през които тази инициатива се провежда, TELUS International Europe е инвестирала над 650 000 лв., ангажирайки над 4500 доброволци.