Митове и истини за новата стратегия за детето

07.05.2019 | Новини, Събития

Какви са митовете и истините за Националната стратегия за детето 2019-2030? Кои са рисковете от замразяването на проекта? Решихме, че е важно да потърсим заедно отговорите на тези въпроси от горещия публичен дебат, в който като че ли надделяват фалшивите новини.

Български дарителски форум кани своите членове на дискусия за проектостратегията за детето на 15 май т.г. от 15 часа. Любезен домакин на срещата е УниКредит Булбанк. Експертното си мнение по темата ще представи Даниела Колева – програмен директор „Закрила на детето“ в „УНИЦЕФ България“.

Работата по проекта за стратегия беше спряна в края на април след протест на родители. Според тях документът ограничава правата им и дава на държавата и отделните чиновници пълна власт над живота на всяко дете и неговото семейство.

„Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители. Въпреки това Министерството на труда и социалната политика отчита реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки“,  обявиха в отговор от социалното министерство.

Заповядайте на 15 май т.г. от 15 часа в „УниКредит Студио“ на пл. „Света Неделя“ 7 в София.

Моля, потвърдете участието си до края на деня в понеделник, 13 май т.г.