Промяна в часа на срещата на дарители с министъра на културата Боил Банов

27.09.2019 | Новини

В 15 часа в понеделник, 30 септември т.г.  ще започне срещата на дарители с министъра на културата Боил Банов в галерия „Средец“ в Министерството на културата, бул. „Александър Стамболийски“ 17 в София. Ще се обсъждат проблеми и идеи за по-добро участие на бизнеса и фондациите в сектора на културата и изкуството. Събитието се организира от Български дарителски форум (БДФ) с любезното домакинство на министър Банов.

Дарителите ще научат от първа ръка плановете на държавата за развитие на културата през 2020 г. Ще се дискутират механизмите за даряване в тази сфера, подготвяните промени в Закона за меценатството и други. БДФ ще сподели с министър Банов свое предложение за промяна в Закона за радиото и телевизията във връзка със споменаването на имената на дарителите в медиите.

Предвижда се срещата да бъде неформална. Поканени за участие са всички членове на БДФ и други дарители, които се вълнуват от проблемите на изкуството и културата.

Разговорът с министър Банов е част от поредицата срещи между големи дарители и министри, които управляват областите, в които се правят най-много дарения в България. Според годишния анализ на дарителството, изготвян от БДФ, това са образование, социална сфера, здравеопазване, екология, култура. Целта на тези срещи е да се синхронизират държавните политики и усилията на дарителите в съответната област.

До момента БДФ е организирал с голям успех две срещи с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.