Учителка от „Научи се да даряваш“ с награда за иновация

07.10.2019 | Новини

Учителката от семейството на „Научи се да даряваш“ Калинка Русалова от ОУ „Васил Левски“ в Пловдив е сред петимата педагози от цялата страна, отличени от инициативата Тeaching Alpha за иновативни методи в преподаването през 2019 г. Те са избрани сред 50 номинации от ученици и родители.

Двама от наградените – Калинка Русалова от Пловдив и Хортензия Морозова от плевенското село Обнова, впечатлиха най-много екипа на Тeaching Alpha и получиха голямото признание – почетни грамоти и финансова награда.

Калинка Русалова е въвела в училище редица интересни практики като играта „Таен агент“, в която едно дете наблюдава постъпките на друго дете и в края на седмицата представя положителните сред тях. Всеки учебен ден завършва с „благодаря“.

От тази учебна година г-жа Русалова работи и по националната програма на Български дарителски форум „Научи се да даряваш“, която възпитава децата като добротворци и активни граждани. Заедно с още 340 учители от целия свят Калинка Русалова участва и в международния проект „Жеравът на мира“ (The Peace Crane), който занимава децата с темите за доброто и мира.