„Промяната“ обявява победителя в петото си издание

08.02.2019 | Новини, Събития

Победителят в петото издание на „Промяната“ ще стане ясен в сряда, 13 февруари 2019 г., от 18:30 часа в театър Theatro в София. На церемонията са поканени всички членове на Българския дарителски форум. Изисква се обаче предварителна регистрация онлайн.

„Промяната“ е най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова броудкастинг груп“ и се осъществява съвместно с фондация Reach for Change България. В онлайн гласуването за полуфиналистите в петото издание на програмата се включиха рекордните 80 868 участници.

След триседмична надпревара за гласовете на публиката до финала стигат три проекта –  RockSchool, „За храната“ и „Книговище“. Васил Спасов и Боян Симеонов от RockSchool предлагат програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми.

Екатерина Йосифова и Наталия Александрова от фондация „За храната“ популяризират пълноценното и здравословното хранене сред деца, родители, учители и институции чрез дигитален ресурсен център с помощни материали (видеа, влогове, рецепти) и практически знания по темата хранене.

Яна Генова и Искра Джанабетска от “Книговище“ създават образователна интернет платформа, която насърчава четенето при децата чрез онлайн игра с въпроси и отговори върху прочетени книги. „Книговище“ е също онлайн читателски дневник и пътеводител в света на книгите.

На 13 февруари тримата финалисти ще имат възможността да представят проектите си пред жури, което включва представители на „Нова броудкастинг груп“ и фондация Reach for Change. Освен тях социалните предприемачи ще трябва да убедят и детското жури на конкурса, че техният проект заслужава първото място. Двете журита ще вземат окончателно решение кой ще бъде големия победител в „Промяната“ тази година само часове преди официалната церемония за неговото обявяване.

Най-добрият проект ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а всеки от другите двамата финалисти – по 15 000 лв., за да реализират идеите си. Допълнително и петимата финалисти в конкурса тази година (RockSchool, „За храната“, „Книговище“, Carrot и „Технократи“) стават част от инкубатора на „Промяната“ за период между една и пет години.

Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа чрез „Нова броудкастинг груп“.