Пощенска банка даде 10 стипендии за обучение в СофтУни

30.08.2019 | Новини

Финансовият стимул е за победителите в оспорваната надпревара BRAIN GAMES 

Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те са за победителите в първото издание на играта BRAIN GAMES, която се проведе през месеците юли и август във Facebook страницата на финансовата институция в две направления – програмиране и дизайн.

BRAIN GAMES се състои се от две отделни състезания – „Суперсила: Дизайн“ и „К<>д<>ве“. Състезанието „К<>д<>ве“ постави пред участниците различни задачи и въпроси в областта на програмирането, за които бяха получени близо 900 отговора само в рамките на пет дни. Играта „Суперсила: Дизайн“ беше предизвикателство за креативните умения на участниците. Желаещите да се включат в нея имаха срок, в който да предложат проект за дизайн на кредитни и дебитни карти на Пощенска банка. Подадените предложения влязоха в пряко състезание за гласовете на последователите на страницата на Пощенска банка във Facebook. Най-добрите пет дизайна на карти бяха избрани с общо над 2700 гласа също в рамките на пет дни.

Играта BRAIN GAMES достигна до над 150 000 потребители на Facebook за период от месец и половина. Аудиторията беше изключително активна и съпричастна, като получените реакции на публикациите са над 50 000  ̶  коментари, харесвания и споделяния. Участниците ангажираха и провокираха интереса и на своите приятели и познати, които ги подкрепяха в състезанията.

Инициативата на Пощенска банка за осигуряване на стипендии за обучение в СофтУни е част от стратегическото й партньорство с образователната институция, започнало през 2018 г. Проектът е свързан с цялостната политика за социална отговорност на банката с фокус върху младите хора и образованието.

Стипендиантите имат възможност да преминат стаж в Пощенска банка, а при добри резултати и да продължат работа в компанията. За служителите на Пощенска банка също е осигурена възможност да надграждат дигиталните си знания и компетентности в СофтУни, включително със специализирани обучения.

Повече за победителите в оспорваната надпревара BRAIN GAMES може да видите във Facebook страницата на Пощенска банка.