Над 400 участници вече се регистрираха за Postbank Business Run 2019

09.04.2019 | Новини, Събития

Най-голямата корпоративна щафета се провежда на територията на Бизнес парк София, а през тази година също в Бургас, Пловдив и Варна.

102 отбора от 45 компании са регистрирани до момента в седмото издание на междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run, което ще се проведе на 2 юни (неделя) от 10 часа в Бизнес парк София. Корпоративната щафета се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка. Целта е да се привлече вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

Най-големият тиймбилдинг в България включва три състезания в едно събитие. Postbank Business Run е щафета с отбори от фирми, в която всеки отбор се състои от 4 човека и всеки участник бяга 4 км (4 обиколки). Отборите могат да бъдат смесени – от мъже и жени, подобно на екипите, в които работят ежедневно. Очаква се инициативата да събере отново над 1200 участници.

Към бегачите ще се присъединят и над 50 деца на възраст от 4 до 16 г. в надпреварата Kids Run. За трета поредна година ще се проведе и състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което ще се състои непосредствено преди основното състезание. През 2018 в него се включиха 22 изпълнителни директори.

През 2018 г. в състезанието се включиха над 1200 участници. За три благотворителни каузи бяха дарени 13 500 лв. Тазгодишното издание на корпоративната щафета ще се проведе в подкрепа на две каузи. Събраните средства (30% от таксата за участие на фирмите) ще бъдат дарени за стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства, които да продължат успешното си представяне в училище и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания.

През 2019 г. състезанието ще се проведе в още три града: на 8 юни в Бургас, на 9 юни във Варна и на 6 октомври в Пловдив.

Победителите ще получат позлатени щафети, а отборите, класирани съответно на второ и трето място – посребрени и медни щафети. Специалната награда на Пощенска банка за най-бърз женски отбор очаква своите победителки за трета поредна година.

Всички желаещи фирми могат да запишат своите отбори на сайта на събитието до 27 май (понеделник) или докато се достигне максималният брой от 350 отбора.