Postbank Business Run 2019 събра повече от 11 000 лева за две каузи

03.06.2019 | Новини

Близо 1300 участници от 119 компании се включиха в мащабното междуфирмено състезание

Общо 306 отбора от 119 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2019, което се проведе на територията на Бизнес парк София. Седмото и най-мащабно издание на междуфирменото състезание се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка.

Най-големият тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от над 11 000 лв. ще бъдат дарени за 12 стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище, както и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания.

Инициативата събра близо 1300 участници. Към бегачите се присъединиха и 45 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run. За трета година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 10 изпълнителни директори от различни компании.

Победител в щафетата бе отборът на SAP Top Team от компанията SAP Labs с време от 1:00:26. Призът за „Най-бърз женски отбор“ бе присъден на дамския отбор SAP Tech Girls от компанията SAP Labs с време 1:13:21. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Боян Рашев от компанията Denkstatt България, който измина разстоянието от 1 километър за 2:58, а сред дамите – Нина Проданова-Лозева от компанията ITCE (Innovative Training and Consulting Solutions) с време 4:07. Най-добрият отбор на Пощенска банка се представи отлично, като зае 16-o място с общо време от 1:07:17. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 16 отбора.

През 2019 г. състезанието ще се проведе и в още два града: на 9 юни във Варна и на 6 октомври в Пловдив. Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Цялата информация за събитието е достъпна ТУК.