ОББ, ДЗИ и KBC Груп в България с 40 зелени инициативи в 15 български града

18.06.2019 | Новини

Освен в България, кампанията се реализира също в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и Ирландия.

На 22 юни служителите на дружествата от белгийската KBC Груп  в България ще почистят заедно 120 дка на брега на язовир Искър и прилежащата територия около него.

Инициативата е част от мащабна кампания на ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ, която насърчава дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата. Всеки служител, който вземе участие в екологичните дейности, „печели“ дърво за залесяване в своята страна. Крайната цел е да бъдат посадени общо 42 000 дървета във всички страни, колкото са всички служители на групата. Амбицията на служителите на КВС Груп в България е наесен да се похвалят със залесяването на над 4000 дръвчета в страната.

Дейностите за опазване на околната среда се фокусират върху рециклиране на отпадъци, намаляване на въглеродния отпечатък и допринасяне за кръговата икономика.

Стационарна рециклираща станция работи в централата на ОББ и ДЗИ – ОББ Милениум център, а мобилен рециклиращ ван пътува из страната, за да улесни събирането на отпадъци и излезли от употреба мобилни устройства в клонове на банката и застрахователното дружество. След първите си посещения в Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, само една седмица след старта на кампанията пътуващият рециклатор събра над 1 тон хартия, пластмаса и стъкло.

До края на юни ванът ще посети още 10 града, сред които са Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Видин, Хасково, Ямбол, Сливен, концертите на БГ Радио и фестивала Francofolies в Благоевград, Радио парк фест в Южния парк в София и ще завърши при плажната ивица в Бургас, която ще бъде почистена от служителите на КВС Груп на 28 юни.

Другите две линии на предизвикателството пред служителите насърчават ходенето до работа пеш, с велосипед или чрез споделено пътуване, за да се ограничи отделянето на вредни емисии в атмосферата, както и подкрепата за кръговата икономика чрез предаване на стари мобилни и електронни устройства с цел удължаване на жизнения им цикъл.

С тези насоки служителите на КВС Груп вече са създали други повече от 20 събития, които включват призиви за дни без отпечатване на хартия, дни без използване на пластмасови чаши, замяна на автомобилите с метро или споделено пътуване с автомобили, дни на вегетариански хранения и пр.