Фондация „Евгений Мосинов“ отличи студенти и преподаватели

16.12.2019 | Новини

За първа година фондация „Евгений Мосинов“ връчи награди за отличен успех на студенти от Центъра по юридически науки и Центъра по икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет (БСУ). Отличия бяха връчени и на студенти за участие в национални и в общински състезания, олимпиади и др.

Почетни плакети и грамоти получиха преподаватели на бургаското висше училище, общественици с принос към научната и академична дейност на университета и близки, които са помогнали за организационната дейност на фондацията.
Целта на фондацията е догодина отличниците в специалностите „Право“ и „Икономика“ в БСУ, освен плакети, да получат и стипендии. Всички присъстващи на церемонията по награждаването имаха възможност да оставят лично дарения за това още по време на тържеството.

Фондация „Евгений Мосинов“ е създадена от съпругата на покойния известен бургаски юрист и общински съветник Евгений Мосинов – Илияна Мосинова. Церемонията за връчване на наградите се проведе в Атриума на Бургаски свободен университет, където Мосинов бе преподавател.