„КонтурГлобал Марица Изток 3“ започва проекти за близо 500 хил. лв. в Гълъбово

05.08.2019 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започва работа по три социални проекта за подобряване на местната инфраструктура и по-безопасна и благоприятна среда за децата и възрастните хора в община Гълъбово. Проектите са на обща стойност над 480 хиляди лева. Те са одобрени в рамките на Споразумението за социални инвестиции между компанията и общината.

Компанията ще извърши цялостен ремонт на двора на детска градина „Наталия“ в Гълъбово, който не е осъвременяван отдавна. Ще бъдат изградени специализирани детски площадки с люлки, пързалки, сенчести беседки и зона за тихи игри. Проектът е на стойност над 210 хиляди лева.

Детска градина „Наталия“ е едно от двете детски заведения в Гълъбово. В нея се обучават ежегодно повече от 100 деца на възраст от 2 до 7 години.

Други 150 хиляди лева ще бъдат вложени в нова вертикална планировка и оборудване на двора в Дома за възрастни хора в Гълъбово. Социалното заведение работи от 12 години и момента там живеят 40 души. Проектът цели да превърне двора на дома в подходяща за възрастните хора зона за разходка и почивка на открито. Предвиденото богато озеленяване и нови настилки ще бъдат допълнени с пейки за отдих, маси за игра на шах и табла, шадраван с питейна вода, беседка.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще инвестира също 120 хил. лв. в проекти за облагородяване на инфраструктурата в селата Обручище и Медникарово. Паркът в центъра на с. Обручище ще бъде обновен с детска площадка и модерни специализирани съоръжения за спорт на открито (стрийт фитнес).

За жителите на с. Медникарово компанията ще изгради нова, съвременна двупосочна автобусна спирка. Тя ще бъде осветена и пригодена за използване по всяко време на деня.

През последните години „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. През 2018 г. компанията спечели наградата за най-голям обем нефинансови дарения в конкурса на БДФ „Най-голям корпоративен дарител“.