Клубът на фоторепортерите показва „Калени в огън“

20.08.2019 | Календар, Новини

Фотопроектът за доброволците-пожарникари – един от победителите в „Благотворителността през обектива‘ 2018“, очаква гости от 22 август до 10 септември 2019 г.

Фоторазказът „КАЛЕНИ В ОГЪН“ е третият победител в миналогодишния конкурс на единствената грантова програма за фотография в България „Благотворителността през обектива“, който гостува в Клуба на фоторепортерите в София. Изложбата може да се разгледа от 22 август до 10 септември т.г.

В своите фотографии Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби – доброволците-пожарникари и спасители. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които хората обикновено бягат – пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.

През юли и август Клубът на фоторепортерите вече показа другите два фотопроекта, финансирани от „Благотворителността през обектива“ през 2018 г.: „Вода за хаир“ на Добрин Кашавелов, посветен на бай Манчо – родопчанина, който „чува“ и открива водата, и „Виж това или историята на кучето водач“ на Борислав Трошев за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”.

Програмата „Благотворителността през обектива‘ 2018“ е осъществена от Български дарителски форум и фондация BCause с подкрепата на фондация „Америка за България“, „Аурубис България“, Райфайзенбанк, А1, ИКЕА.

Жури на фотоконкурса: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, „Фото Форум“, „Фотосинтезис“. 
Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България, Offnews.

Повече информация можете да получите от официалния сайт на конкурса.