„Избери, за да помогнеш“ набира средства за 23 каузи

15.11.2019 | Новини

За 10 години дарителската кампания на Райфайзенбанк е подкрепила 257 здравни, социални, културни и еко проекти

За 11-а поредна година Райфайзенбанк набира средства в подкрепа на 23 каузи – част от дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ 2019. Фокусът на подбраните през тази година проекти е върху иновациите в медицината и образованието, навременната профилактика и лечението на редки болести при деца и възрастни, подкрепата за самотни възрастни хора и за деца с психични заболявания и физически увреждания, съхраняването на българското културно наследство, както и опазването на българските гори и биоразнообразието.

Сред институциите и организациите, които набират финансиране за проектите си, са УМБАЛСМ „Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“, Националната кардиологична болница, Български червен кръст, Националният етнографски музей, Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Природен парк „Витоша“ и др. В кампанията са включени и дългогодишните партньори – Българската коледа, SOS Детски селища България, фондация „За нашите деца“, „Каритас България“, фондация „Конкордия“ и фондация „Х. Степич – благотворителност за ЦИЕ“.

Подробна информация за всички 23 проекта, включени в кампанията, е достъпна на платформата izberi.rbb.bg. Пак чрез нея може да се направи и дарение за избран проект. За предишните 10 години „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила с близо 3 млн. лв. 257 здравни, социални, културни и еко проекти на над 140 организации.