„Готови за успех“ раздаде 92 стипендии

05.11.2019 | Новини

За 14-ти път фондация BCause подкрепя млади момичета и момчета с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители. 

През тази учебна година 61 студенти и 31 ученици без родители ще получават стипендия за високите си постижения.  Водещ критерий при определянето на стипендиантите обаче не е семейният им статус, а успехът им в училище или в университета.

В рамките на програмата „Готови за успех“ фондация BCause с помощта на дарители отпуска 2000 лв. годишно за бакалаври. Ученическата стипендия е 1000 лв.

Двама студенти и един ученик получават поощрителна стипендия. Двама ученици и трима студенти получват специална стипендия на името на Тони Александрова, предоставена от Българо-американското общество.

За поредна година най-много са стипендиантите сред студентите по медицина – 17. Сред отличените има двама студенти по право, трима бъдещи фармацевти, както и филолози, софтуерни инженери, актьори, музиканти. Пълния списък на стипендиантите можете да видите ТУК.

„Готови за успех“ е програма на фондация BCause в партньорство с фондация “Сирак” от 2006 година. Средствата са изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си. Броят на стипендиите „Готови за успех“ зависи от сумата набрани средства през годината. Фондация BCause набира дарения за „Готови за успех“ целогодишно.