3 декември ще е #ЩедриятВторник през 2019 г.

25.10.2019 | Календар, Новини

Фокус на тазгодишния празник на човечността е образованието.

През тази година #ЩедриятВторник, в който празнуваме щедростта и човечността, ще бъде на 3 декември. Това е ден, в който всички – предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Официалният партньор на глобалното движение #GivingTuesday в България – фондация BCause, посвещава тазгодишния ден #ЩедриятВторник на образованието. Всички инициативи ще преминат под мотото „Лично за дарителството в училище“.
Две платформи за набиране на средства са официални партньори: Платформата.бг и Единен дарителски номер DMS.

На 26 ноември 2019 г., точно седмица преди деня на щедростта, фондация BCause организира за втори път форум #ЩедриятВторник. На него родители, учители, популярни личности ще говорят лично за дарителството в училище.

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция на Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора купуват твърде много и ненужни вещи.

#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.

#GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.