Участие в ХІХ Международен детски етнофестивал до 31 март 2019

20.02.2019 | Календар, Новини

За деветнадесета поредна година, КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани организират ХІХ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”, посветен на 1 юни – Международен ден на детето.

Фестивалът ще се открие на 31 май 2019 г. от 10 ч. в Летния театър на красивото родопско селище Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1 юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакваме и гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Турция, Молдова, Индия и други. Осъществява се под патронажа на г-н Бисер Петков – министър на труда и социалната политика.

Паралелно с концертната програма ще бадат представени традиционни български занаяти, а за децата – участници в етнофестивала ще бъдат организирани допълнителни развлакателни занимания.

Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация. Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”.

Групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори магат да кандидатстват за участие в ХІХ Международен детски етнофестивал в срок до 31 март 2019 г.

Необходимо е да се подаде в срок Заявление за участие с прилежащ видео или аудио запис на избрано от кандидатите изпълнение. В заявлението може да се копира линк към клип, качен в интернет. Предимство имат спечелилите награди на регионални, национални и международни конкурси.

Регламент за участие и заявление за участие можете да изтеглите от интернет страницата на КНСБ: http://www.knsb-bg.org