„Теленор“ дава 100 награди в играта „Дигитални скаути“

04.06.2019 | Новини

Играта за безопасен интернет събира състезатели на 8 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа в Южния парк в София.

Играта „Дигитални скаути: На лов за забавления и знания“ е подходяща за всички деца над 7 години, които могат да участват сами или придружени от своите родители. За победителите в надпреварата организаторите от „Теленор“ осигуряват 100 награди. За целта участниците трябва да отговорят правилно на 10 въпроса, свързани с рисковете онлайн и начините за тяхното избягване.

За участие в играта е необходимо мобилното приложение „Digital Scouts“, което е достъпно в Google Play и Apple App Store от началото на юни т.г. В него участниците ще получат инструкции, с които ще трябва да открият общо десет скрити локации в Южния парк в София. Когато намерят локацията, участниците ще получават въпрос на тема безопасността в интернет.

Всички участници, отговорили успешно и на 10-те въпроса, ще получат уникален код, с който автоматично ще бъдат включени в томбола с общо 100 награди, сред които са 5 смартфона, 5 таблета, 5 умни гривни, 5 безжични колонки и 5 комплекта слушалки.

Играта с приложението ще изисква единствено активна връзка с интернет. През целия ден в помощ на децата и техните родители ще бъде зоната за информация на „Теленор“ и специален екип. Те ще бъдат на разположение при фонтаните на входа на Южния парк откъм бул. „Витоша“.

Целта на играта „Дигитални скаути“ е да ангажира и информира децата и техните родители по темата за опасностите в интернет и начините да се справят с тях. За целта въпросите в играта са свързани с разнообразни теми като вируси и вредно съдържание, онлайн тормоз и настройки на социални мрежи и пароли. Играта е продължение на усилията на „Теленор“ за осигуряване на безопасен интернет. Компанията подкрепя такива инициативи от 2006 г. Тя беше първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, съдържащи сексуална злоупотреба с деца.

Повече информация за играта, правилата за участие и общите условия са достъпни на www.ottebzavisi.net, както и във Facebook събитието.