„Научи се да даряваш“ ще участва в кръгла маса за стратегии за изграждане на характера

19.06.2019 | Новини

Събитието ще представи деветгодишния опит на „Благотворител” по програма „Добродетели“ за изграждане на подкрепяща среда в училище.

Програмата на Български дарителски форум „Научи се да даряваш“, която от три години се прилага в български училища в цялата страна, ще бъде представена на национална кръгла маса на 27 юни 2019 г.

Стратегии за изграждане на характера – как образованието на сърцето и на ума могат да бъдат равностойни в класната стая. Това е темата на предстоящото събитие на фондация „Благотворител“, на което ще бъде представен деветгодишният опит на организацията по програма „Добродетели“.

За този период „Благотворител“ създаде методика в помощ на учителите в тяхната нелека мисия да дават знание на децата, но и да ги насърчават да развиват благородните качества на своя характер и индивидуални умения. Издадените наръчници „Уроци за сърцето” улесняват работата с децата в предучилищна и в начална училищна възраст. В процес на създаване са девет видеоурока, които ще могат да се ползват от учителите при представяне на теми като благодарност, щедрост, старание, честност, себеотстояване.

По програма „Добродетели“ са реализирани 12 проекта в над 110 училища с близо 16 000 ученици. „Различните часове”, както ги наричат децата, съдействат за създаване на подкрепяща училищна среда, основана на толерантност, сътрудничество, уважение, отговорност, справедливост.

На кръглата маса са поканени да споделят своя опит експерти от неправителствения сектор като Български дарителски форум, Център за приобщаващо образование, Характер.БГ и други.

Цялата програма на събитието можете да видите ТУК.