„Благобектив 2018“ спечели нови приятели за „Очи на четири лапи“

16.01.2019 | Новини

2500 лв. дари софтуерната компания „Мелън“ на фондация „Очи на четири лапи“. Очакват се също индивидуални дарения от служители, както и помощ под формата на доброволчески труд.

Това стана ясно вчера на среща между екипа на „Мелън“ и представители на „Очи на четири лапи“ с участието на директора на Български дарителски форум Красимира Величкова.

Повод за оживения разговор, а и за направеното дарение е един от проектите, наградени във фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ през миналата година – „Виж това или историята на кучето водач“ на Борислав Трошев.

15-те снимки са подредени в сградата на „Мелън“ от 7 януари т.г. и ще останат там до края на този месец. Те разказват за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Фотосите са запечатали моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

Домакините от „Мелън“ задаваха много въпроси за дейността на „Очи на четири лапи“, отглеждането и обучението на кучета водачи от раждането до пенсионирането им. Програмистите проявиха голям интерес също към участие в програмата на Български дарителски форум „Научи се да даряваш“, която вече трета година работи успешно в няколко десетки училища в страната.