„Благобектив“ гостува на „Стройко експо“

15.10.2019 | Новини

Изложбата за добротворчеството може да се види от 16 до 20 октомври т.г. в НДК, 3 етаж, източно фоайе. 

Трите въздействащи фоторазказа за благотворителността и доброволчеството, отличени през 2018 г. в единствената грантова програма за фотография у нас „Благотворителността през обектива“, гостуват на есенното издание на „Стройко експо“. Те са част от съпътстващата програма на специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в София.

Проектът „КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които хората обикновено бягат – пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.

В поредица от фотоси под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация „Очи на четири лапи“.

Фотографиите на Добрин Кашавелов с името „ВОДА ЗА ХАИР“ представят бай Манчо – човек, посветил живота си на търсенето на вода и изграждането на чешми „за хаир“. Освен с дарбата си да открива и „чува“ водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини.

Фотографиите на Тихомира Методиева, Добрин Кашавелов и Борислав Трошев могат да се видят от 16 до 20 октомври в Националния дворец на културата на 3 етаж, източно фоайе.