„Благобектив“ гостува в Клуба на фоторепортерите

31.07.2019 | Календар, Новини

От 1 до 21 август Клубът на фоторепортера в София ще представи фотоизложбата „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ на Борислав Трошев. Фотографският проект е отличен от грантовата програма за фотография „Благотворителността през обектива“ 2018.

В поредица от фотографии под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Снимките са запечатали моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

През юли т.г. Клубът на фоторепортера показа фотоисторията на Добрин Кашавелов „ВОДА ЗА ХАИР“, посветена на бай Манчо – родопчанина, който „чува“ и открива водата. От 22 август до 10 септември в същата зала ще гостува и третият проект, отличен от „Благотворителността през обектива“ през 2018 г. Това е „КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева – фоторазказ за доброволците-пожарникари.

Програмата „Благотворителността през обектива‘ 2018“ е осъществена от Български дарителски форум и фондация BCause с подкрепата на фондация „Америка за България“, „Аурубис България“, Райфайзенбанк, А1, ИКЕА.

Жури на фотоконкурса: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, „Фото Форум“, „Фотосинтезис“.
Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България, Offnews.

Повече информация можете да получите от официалния сайт на конкурса.