„AVON България“ дарява 40 000 лв. за телефонна линия за жертви на домашно насилие

11.11.2019 | Новини

В Световния месец за борба с насилието над жени „AVON България“ дарява 40 000 лева на своя партньор „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Средствата са събрани от кампанията за борба с домашното насилие и ще бъдат използвани за поддържане и популяризиране на безплатната национална денонощна телефонна линия за насочване и консултиране на пострадали от домашно насилие лица. Номерът е 080011977 и е напълно безплатен.

Телефонната линия беше създадена благодарение на дарение в размер на 50 000 лв., което „AVON България“ направи за „Алианс за защита от насилие основано на пола“ в края на 2017 г. Централата има възможност да приема едновременно четири обаждания, които да бъдат насочвани  към 12 мобилни линии, разположени в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие. Телефонната линия е обслужвана от специалисти с готовност да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита.

AVON е превърнала битката с насилието над жени в свой глобален ангажимент. Компанията набира средства чрез продуктите от синята благотворителна серия, 100% от печалбата от които се дарява.