AVON България дари още 100 000 лв. за борба с рака на гърдата

13.06.2019 | Новини

Фондация „Една от 8“ ще използва парите за подкрепа на болните и за безплатни профилактични прегледи.

AVON България продължава за четвърта година  партньорството си с Фондация „Една от 8“ с ново дарение в подкрепа на диагностицираните с рак на гърдата жени и техните семейства и за ранна превенция чрез безплатни профилактични прегледи. Дарението е на стойност 100 000 лв. и ще бъде използвано за продължаване на съвместната програма на AVON и фондацията „Бъди до мен“, създадена през 2015 г.

Набраната сумата в рамките на кампанията „Мисията на AVON срещу рака на гърдата“ през изминалата 2018 година ще помогне на Фондация „Една от 8“ да продължи да осигурява психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени след мастектомия. През тази година мисията на AVON срещу рака на гърдата ще постави фокус и върху повишаване на информираността на обществото за сипмтомите на болестта и важността на ранната превенция.

До момента резултатите от усилията на AVON в подкрепа на битката с рака на гърдата се изразяват в над 1 800 000 лева дарени средства, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледи на територията на цялата страна. Вече 18 години средствата за кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява. Всеки може да подкрепи кампанията чрез поръчка на розов продукт на сайта avon.bg/bcc.