Ателие по превод на фондация „Елизабет Костова“

05.04.2019 | Новини

За девета поредна година фондация „Елизабет Костова“ (ФЕК) и Съюзът на преводачите в България (СПБ) организират съвместно Ателие по превод, насочено към преводачи в ранен или среден етап на професионално развитие.

Тазгодишното издание на Ателието по превод ще протече под формата на тридневно интензивно обучение от 31 май до 2 юни. Програмата ще включи превод на проза, поезия и драма. Преподаватели  ще бъдат  утвърдени специалисти в областта на превода. Работните езици са български и английски.

За четвърта поредна година ще бъде организирано и публично четене на преводи, при което преводачите ще аргументират своите решения (т.нар. преводачески слам)

Кандидатури за участие в Ателието по превод се приемат до 30 април 2019 г., 17:00 ч. (UTC+2:00, EET). Информация за кандидатстване и контакт можете да намерите тук.

Ателието по превод се реализира в рамките на програмата СтолицаЛитература (2019) на Фондация „Елизабет Костова“ и се осъществява с подкрепата на Столична община и Фондация „Америка за България“. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.