„Запознайте се и програмирайте“ 2019 обучи близо 5000 деца

14.11.2019 | Новини

Близо 5000 деца и младежи от 28 села и градове в цялата страна придобиха и развиха дигитални умения. Това се случи по време на 80-те събития, които се проведоха у нас в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Инициативата се провежда от 2017 г. насам и е част от Европейската седмица на програмирането. Нейната основна цел е да подготви деца и младежи за утрешния дигитален свят, като вдъхнови интереса им към дигиталните науки. „Запознайте се и програмирайте“ се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и от местна неправителствена организация, част от мрежата TechSoup за всяка страна. У нас организатор на инициативата е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), като единствен партньор на TechSoup в България.

Инициативата насърчава организаторите на събития да участват в приятелска надпревара чрез реализираните от тях събития. Надпреварата е в следните категории: Общност, Разнообразие, Момичета и програмиране, Програмиране за планетата (свързани с целите за устойчиво развитие на ООН). Всички финалисти в съответните категории ще бъдат поканени на награден уикенд в началото на 2020 г. и скоро след това журито ще избере победителя, който ще получи награда от 2 000 евро. Повече информация можете да намерите тук.