Доброволци на Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

30.07.2019 | Новини

Инициативата „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на компанията

Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността Златните мостове на Витоша заедно с екипа на Природния парк. Инициативата „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на компанията, която показва как заедно, с обединени усилия можем да променяме средата около нас към по-добро.

Екипът на Пощенска банка постави табелки с интересни истории за характерните растителни видове в района, сглоби и лакира дървено мостче, постави пейки за пикник „витошки тип“, почисти района и освежи детските люлки в него. По време на акцията бяха раздадени и специални хартиени монети с екологично послание и семена, от които да се отгледа зелено растение.

След реновирането на пътеката в местността Златните мостове посетителите ще могат със сканиране на QR кодовете на поставените там табели да научат повече за спецификите на дърветата и за дългосрочните цели на инициативата „Зелени истории на открито“. Основният ѝ стремеж е да провокира по креативен начин интереса на хората към заобикалящата ни среда и така да ги мотивира да прекарват повече пълноценно време сред природата.

През годините финансовата институция реализира различни зелени социалноотговорни кампании, сред които вътрешната програма „Зелени заедно с Пощенска банка” за насърчаване на екологично отговорно поведение у служителите и „Герои в зелено” – инициатива, която има за цел да подкрепя различни местни проекти, осъществена изцяло с доброволен труд на служителите.

Повече за инициативата на Пощенска банка „Зелени истории на открито“ можете да научите тук.