TELUS International отвря за кандидатстване системата си за подкрепа на НПО

18.05.2018 | Новини

Неправителствени организации могат да кандидатстват за финансиране от Обществения борд на TELUS International Europe, като изпратят проектите си чрез онлайн формуляр. Срокът е до 4 юни.

Бордът разпределя 150 000 лева годишно между проекти на неправителствени организации в областта на образованието, опазване на околната среда и здравеопазването. След оценка на дошлите кандидатури, Общественият борд на компанията ще  класира най-добрите проекти, които ще получат финансиране.

Максималното финансиране, което една организация може да получи от Борда, е 7500 лева. От създаването си през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал 47 проекта на обща стойност 328 000 лева.

Общественият борд на TELUS International съществува във всяка страна, където компанията оперира и има за цел да постави процеса на взимане на решения по обществено значими социални теми в ръцете на водещи обществени личности, известни с филантропската си насоченост и изтъкнатите лидери в сферата, в която работят. Дейността на Обществения борд е част политиката на корпоративна социална отговорност на компанията, чиято водеща философията е „да даваме, там където живеем“.

В България Бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.